Pasta jajeczna z łososiem i koperkiem
Składniki
- 200 g surowego łososia
- 50 ml oleju Kujawski z lnianki tłoczonego na zimno
- 10 g musztardy delikatesowej
- 5 jajek
- ½ pęczka koperku
- ¼ łyżeczki ostrej mielonej papryki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Łososia oprószamy ostrą papryką, solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175ºC i pieczemy około 10-12 minut. Studzimy.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, a następnie obieramy.
Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach lub siekamy.
Dodajemy łososia i rozdrabniamy widelcem.
Dodajemy musztardę, drobno posiekany koperek i olej Kujawski z lnianki. Dokładnie mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl